Voor jullie kind

Nadine Suikerfabriek WR-7334

‘Je kind raakt altijd jouw eigen innerlijke kind. Daar ligt dus ook de sleutel naar het geluk van je kind.’

Het is tijd voor jullie kind!

Wanneer het niet goed gaat met je kind, op school, of wanneer hij niet lekker in zijn vel zit ondanks wat jullie allemaal al geprobeerd hebben, dan kan dat ingewikkeld zijn, lastig en zeker stress opleveren thuis. Wat er ook speelt, hoe jullie situatie thuis ook is, je wilt gewoon dat je kind gelukkig is of niet tussen jullie als ouders inzit, mocht dat het geval zijn.

Je kunt je kind alleen niet helpen gelukkig te zijn, dat moet je kind zelf doen. Je kunt wel de juiste randvoorwaarden creëren. En die liggen bij jezelf. Jij bent als ouder namelijk wel de sleutel naar het geluk voor je kind.

 

De 3 sleutels naar het geluk van jullie kind.

Om je kind te helpen zijn er 3 sleutels waar ik mee werk:

  • Kijken en handelen vanuit zijn geboorte.
  • Begrijpen van non-verbale signalen waardoor je de behoeften onder het gedrag leert ontdekken.
  • Jezelf als persoon leren begrijpen waardoor je de ouder kunt zijn die je kind nodig heeft.

Deze sleutels zijn alle drie gericht op het leren begrijpen van onderliggende behoeftes en verlangens van gedrag. Deze 3 sleutels dragen bij aan het leren begrijpen waarom iemand iets doet, waardoor er compassie ontstaat en er weer ruimte gemaakt kan worden voor opnieuw en anders verbinden, vanuit ieders oorspronkelijke liefde.

 

Wat je kunt doen om je kind te helpen

Om bovenstaande sleutels je eigen te maken, zijn er verschillende dingen die je kunt doen in mijn praktijk. Het belangrijkste is dus je kind leren begrijpen vanuit zijn geboorte, zijn non-verbale signalen leren zien en begrijpen en kunnen vertalen naar verbindend en helpend opvoedgedrag. Het kan door te werken aan jezelf, want jij bent de belangrijkste sleutel. Want wanneer je merkt dat je kind je steeds zo raakt, reageer je vanuit oude pijn waardoor je niet meer zuiver op de behoeftes van je kind kunt reageren. Je kunt je deze sleutels ook eigen gaan maken door eerst thuis te beginnen met de online training die ik daar speciaal voor ontwikkeld heb. Om je kind goed te begrijpen is een geboorte analyse of een video analyse waarbij je haast letterlijk een kijkje in het koppie van je kind krijgt, heel waardevol en effectief. In ieder geval vernieuwend waarschijnlijk en je hebt er voor jezelf ook heel veel aan.

Hieronder kun je zien waar je jezelf mee kunt verrijken in het belang van jullie kind. Klik op de titel voor meer informatie.

Voel en kies wat er bij je past. Wat hebben jij, je kind of jullie gezin nu nodig?Online training:  ‘Wat jij kunt doen om je kind te helpen’

Loopt het thuis niet helemaal lekker? Begrijp je, of jullie samen niet meer zo goed waarom jullie kind doet wat hij doet? Als dat zo is, dan merk je vast wel dat er langzaam steeds meer ruzie ontstaat, dat is namelijk wat onbegrip doet. Samen ouders zijn wordt ook lastiger. En thuis wordt het er niet gezelliger op. Het is tijd om te ontdekken waar dit vandaan komt en hoe de 3 sleutels voor jullie kunnen werken. Mijn online training kan jullie helpen.

 

Geboorte analyse   

Is jullie kind traumatisch ter wereld gekomen? Dan kan het heel helpend zijn om het huidige gedrag van jullie kind, waar zowel hijzelf maar jullie ook ongetwijfeld tegenaan lopen, te gaan begrijpen vanuit zijn eigen geboorte ervaringen.  Precies weten wat de impact is van je geboorte maakt dat er begrip en compassie kan ontstaan. Je gaat de behoeftes en verlangens onder het gedrag van je kind zien en daarnaar handelen.

 

Kijken in het koppie van je kind

Wanneer je kind verdrietig, boos of juist stil is, ondanks alles wat jullie proberen, dan begrijp je op een gegeven moment niet meer waarom het steeds mis gaat. Dan zou je wel eens in het koppie van je kind willen kijken toch? Dat kan. Na de video analyse van je kind weet je wat je kind voelt, waar hij thuis de woorden simpelweg niet voor heeft. Hierna kun je je kind precies geven wat het nodig heeft en sta je zelf weer in je kracht als ouder.

 

Geboorte sessie moeder & kind

Wanneer er sprake is van een traumatische geboorte dan geldt in de eerste plaats dat het voor het kind heel heftig is geweest, maar ook voor de moeder. Er ontstaat een (onbewust) mechanisme tussen moeder en kind vanuit dit trauma wat veelal niet helpend is. Dit gaat vaak over hechting. Een gezonde hechting creëren met je kind doe je door de geboorte te helen in een aantal sessies hier met je kind, vaak als onderdeel van een traject voor jezelf of je kind.

 

Zelf oude pijn loslaten

met alleen maar positief denken negeer je je gevoel: www.nadinecarter.nl

Jij bent de sleutel naar het geluk van je kind. Wanneer jij zo veel mogelijk vrij bent van oude pijn, is de weg voor je kind ook vrij om zichzelf te zijn. Je eigen pijn laat je los via diepgaand lichaamswerk (nadat je een video analyse hebt ondergaan). Het lichaamswerk brengt je in staat om naar de bron te gaan, het moment van de pijn waardoor je deze kunt opruimen. Er ontstaat ruimte voor een nieuw besluit en dat werkt door naar je kind.

 

‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Ik voel ik voel wat jij niet voelt

Ik draag ik draag wat jij niet kan’

Dat is wat onze kinderen doen, ze zullen altijd onze lasten dragen voor ons. Wij kunnen ze hun eigen pad laten lopen door onze lasten zelf op te ruimen.

 

 

Een ervaring van een ouder

Nadine raakt wat er nodig was om de cirkel te doorbreken

Ik voelde mij na de geboorte van onze tweede zoon niet meer in staat om mezelf bijeen te rapen na een teleurstellende situatie. Ik draaide in een cirkel waarbij ik mezelf verweet als ik op een manier had gereageerd die ik eigenlijk niet wilde, waardoor ik mij nog rotter ging voelen en de emmer gauw weer vol zat om weer zo te reageren. Het was (veel te-) veel voor me. De verbinding met mezelf, maar ook met mijn geliefde en mijn oudste zoon raakte ik kwijt. Juist toen ik zoekende was naar verbinding. Wat ging er toch mis?

Toen ben ik bij Nadine terecht gekomen, gewoon, omdat ik voelde dat zij raakte wat er nodig was om de cirkel te doorbreken.

Eerst alleen. Later mijn partner en in momenten ook samen. Ik heb mezelf voelen veranderen. Ik heb meer ruimte en inzicht, herkenning. Om vervolgens nog steeds wel eens in de cirkel te raken en dan ook te weten hoe ik weer kan verbinden, met mezelf, mijn geliefde en mijn inmiddels 3 kinderen.

www.nadinecarter.nl

Recht naar je kern, om weer te worden zoals je bedoeld bent te zijn