Is jouw jaar ook alweer in volle gang? Kerst en oud en nieuw lijken een eeuwigheid geleden. Je goede voornemens waar je zo heilig in geloofde, omdat je vanaf nu ook écht in jezelf ging geloven, zijn allang weer naar de achtergrond verdwenen, overgenomen door het gewone leven. Wanneer dit herkenbaar is, dan is dit blog voor jou. Ik deel vier tips hoe jouw goede voornemens wél blijvend zijn.

 

Tip 1 – Stop met goede voornemens maken
Allereerst heb je te stoppen met goede voornemens te nemen en ze zo te blijven noemen. Niet alleen omdat het ‘maar’ voornemens zijn, vooral omdat ze genomen zijn vanuit onvrede, zelfverwijt, frustratie en onmogelijkheden. Goede voornemens noem je liever ‘gunfactor’ of ‘intentie’. Wat gun jij jezelf? Wat is jouw intentie om te gaan doen? Waar wil jij jezelf aan committeren? En dan zijn we meteen beland bij de meest belangrijke tip hoe jij jouw intenties tot realiteit kunt brengen: zelfliefde.

 

Tip 2 – Zelfliefde als basis
Jezelf iets gunnen gaat honderd procent over zelfliefde. En dat is hard nodig om te bereiken waar je zo naar verlangt. En ja, ook verlangen raakt aan pijn, maar daar een voornemen op zetten is bekeken vanuit tekort en houdt in dat je kunt falen. Jezelf iets gunnen en uitgaan van een intentie schept ruimte om te onderzoeken, alle kanten op te gaan, te ervaren. Voor je het weet krijg je veel meer dan je met je oude voornemens had durven dromen. En wees vooral lief voor jezelf wanneer je denkt dat het allemaal niet werkt.

 

Tip 3 – Werken aan jezelf
We kunnen wel onze intenties zetten, onszelf van alles gunnen, plannen maken, maar jij en ik weten dat alles een eigen tijd heeft, een eigen tempo. Moet je dan maar helemaal niks meer doen, omdat je toch geen invloed hebt? Nee, zeker niet, want dan word je heen en weer geslingerd tussen de golven van het leven en moet je maar afwachten waar je terechtkomt. In die woeste golven raak je ook de verbinding met jezelf kwijt. Ga de diepte in, door die golven heen. Middenin de golf kun je pijn tegenkomen, onverwerkt oud zeer. Ga ermee aan de slag, ruim het op, zorg dat de golven je niet steeds in hun greep hebben, maar dat jij in verbinding met jezelf je mooiste leven gaat leven.

 

Tip 4 – Geduld is nodig
En dan kun je verder zakken, de diepe zee in, waar het stil is. Waar jij je ware zelf vindt. Waar alles kan ontstaan dat er nodig is, van waaruit jij kunt handelen. Jouw handelen is volledig afgestemd op wie je werkelijk bent en wilt zijn. Van daaruit worden je intenties opgepakt, door je hogere zelf, je helpers, het universum; in ieder geval iets dat groter is dan jezelf. Heb geduld, neem de tijd om te ontdekken wie je wilt zijn, wees niet zo streng voor jezelf en vertrouw dat je niet alleen bent, dat je altijd gesteund wordt.

En weet: hier heb je een heel leven voor. Dat start nu, elke dag opnieuw als je weer in de golf terechtkwam. Er is dus geen eindstreep, het is een ongoing proces. Haal diep adem, zak dieper in jezelf. Laat dat je nieuwe leidraad zijn.

 

Is het tijd voor jou?
Heb je innerlijk werk te doen omdat je voelt dat je vastloopt? Halen je emoties je steeds weer weg bij jezelf, kom je in conflict met je partner, anderen, jezelf? Waar je ook tegenaan loopt, het antwoord is: ga de diepte in, ga terug naar waar jij jouw strategieën ontwikkeld hebt; je kindertijd, de momenten die zo pijnlijk waren en je nog niet verwerkt hebt, maar dag in dag uit met je meedraagt.

Samenwerken met mij betekent jezelf werkelijk bevrijden, thuiskomen in jezelf, het herstellen van de verbinding met jezelf en de ander. Vraag hier jouw gratis ‘Recht naar je kern-sessie’ aan. Samen met mij in gesprek? Dat doen we via een ‘Huwelijksgedoe ontrafeld-sessie’.

 

Wil je alles nog eens na luisteren met een gedicht erbij? Hier vind je mijn podcast.

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign