Hoe voelt jouw leven op dit moment? Te zwaar?

De lente is in aantocht, het eerste warme zonnetje laat zich zien, de magnolia staat al overal in bloei. Iedereen verzucht: ‘Eindelijk!’ Je doet mee, maar van binnen niet. In jou voelt er helemaal niks dat op sprankelende lente lijkt, helemaal niks dat zin heeft om naar buiten te gaan, jezelf te laten zien en alles weer lekker aan te pakken omdat de winter aan zijn einde komt.

 

Wat zeur je nou?
En als je niet oplet, ben je nog boos op jezelf ook, vraag je jezelf af wat je nou loopt te zeuren, want je hebt het toch goed?! Je hebt een dak boven je hoofd, je werk gaat goed, je hebt te eten, jullie hebben het fijn met elkaar, genoeg geld om te doen wat er nodig is, de kinderen doen het goed. Wat stel je jezelf dan aan? vraag je je boos af. Je weet ook wel dat je alles bagatelliseert, maar een andere oplossing om je hoofd boven water te houden heb je gewoon niet.  Je hebt al zoveel geprobeerd.

Je hebt heus niet stil gezeten, dat weet ik. Je bent bijvoorbeeld trouw naar de yoga gegaan. Daar heb je met regelmaat (tot soms je eigen schaamte toe) de ogen uit je kop gejankt. Het luchtte wel lekker op en zowaar merkte je dat je soms wat eerder doorhad hoe moe je wel niet was. Maar je voelt je nog steeds onzeker, andere mensen gaan voortdurend over je grens. Hoe je je best ook doet, het lukt je gewoon niet. Goede gesprekken met vriendinnen werken wel een tijdje, maar je loopt telkens weer vast. 

 

Je bent niet de enige
Wanneer het leven voor jou te zwaar voelt, weet dat je niet de enige bent. De druk is de laatste jaren opgevoerd, er gebeurt bij iedereen zo ontzettend veel dat het soms ook maar moeilijk te behappen is. Maar weet je dat het leven niet zwaar voelt door alles wat je meemaakt, al is het nog zoveel? Het zware gevoel ontstaat omdat hetgeen je meemaakt raakt aan jouw eigen ervaringen van vroeger. Hoe meer pijnlijke ervaringen jij nog met je meedraagt, hoe zwaarder het leven aan kan voelen. En omdat je in het hier en nu reageert op die ervaringen vanuit jouw oud zeer, jouw opgebouwde patronen en overlevingsmechanismen, houd je die zwaarte in stand, komt die pijn dus steeds terug. Dat is de reden waarom je in conflicten komt met anderen, anderen nog steeds over je grenzen gaan, jouw emoties naar binnenslaan omdat je je niet durft te uiten of op kunt komen voor jezelf. 

 

Zo kan het niet langer!
Je beseft dat het niet langer zo kan, want niet alleen jijzelf hebt er last van, je reageert je af op je kinderen, je partner, je moeder krijgt er soms van langs en je vriendinnen zien je steeds minder omdat je te moe of overprikkeld bent. Af en toe komt de stoom uit je oren of alles slaat nog meer naar binnen. Je voelt je naar, elke dag probeer je met goede moed weer opnieuw te beginnen, de intenties neer te zetten zoals je laatst leerde bij die gave online cursus, maar het werkt gewoon niet. Je wilt nu hulp! 

 

Je wilt  meteen geholpen worden toch?
De huisarts begrijpt je, spreekt over een misschien naderende burn-out, dat je inderdaad iets nodig hebt nu en stuurt je door naar een psycholoog of naar de GGZ om vervolgens te kunnen gaan wachten. Inmiddels staat de wachttijd bij de GGZ op zes maanden. Zes maanden?! Je voelt de paniek, zo lang kun je voor je gevoel helemaal niet wachten. De tranen stromen over je wangen. 

 

Wat heb jij nú nodig?
Dat is allereerst de belangrijkste vraag: wat heb jij nú nodig? Waar heb je behoefte aan, waar verlang je naar? 

  • Iemand die praktisch met je meekijkt hoe je alle ballen hoog kunt houden en toch aan jezelf toekomt?
  • Iemand die met jou je emoties op een rijtje krijgt zodat je je niet elke keer overspoeld voelt of in paniek raakt?
  • Iemand die met je onderzoekt waarom je je grenzen niet goed aan kunt geven, al jaren niet?
  • Of juist iemand die met jou aan de slag gaat zodat jij weer grip krijgt op jezelf, wat er gebeurt, zodat je weet hoe je kunt handelen op momenten dat je geraakt wordt?

 

Dé oplossing voor jou
Wanneer het leven voor jou te zwaar voelt en je uitgeprobeerd bent in wat je nog kunt doen, dan zou ik het liefste met jou willen samenwerken. Want wat je mogelijk nog niet gedaan hebt is diep lichaamswerk zodat je weet hoe het komt dat jouw leven niet loopt  zoals jij graag zou willen, waarom jouw zelfliefde ver te zoeken is of wat er dan ook speelt bij je. Samenwerken met mij betekent kort en krachtig aan de slag met een echt blijvende verandering omdat ik patronen doorbreek. Je ruimt letterlijk op wat er in jouw lijf in de weg zit, alle emoties mogen er eindelijk echt uit. Ik geef niks een plekje, dan sleur je het nog steeds de hele tijd met je mee. Nee, het moet er echt uit! Pas dan is er ruimte om nieuwe keuzes te maken, je zet dus via je lijf belemmerende overtuigingen om naar je verlangen, naar wat je werkelijk wilt. 

 

De pijlers in mijn werk zijn:

  • inzicht krijgen in jezelf via jouw non-verbale signalen in je gezicht
  • geboorte (daar liggen heel veel hardnekkige patronen opgeslagen)
  • innerlijk kind werk
  • jouw lichaam vertelt het verhaal; via je lijf ontdek je welke patronen je opgebouwd hebt en ruim je ze op uit je lijf
  • nieuwe besluiten zetten zich vast op celniveau waardoor een verandering ‘als vanzelf gaat’; hard werken in de sessie en je merkt de verandering in het hier en nu

Wat jij nu alvast kunt doen

Wat wordt er vaak gezegd tegen mensen die het even niet meer zien zitten dat het allemaal wel goed komt, dat je vooral heel positief moet blijven denken omdat je anders het jezelf wel moeilijk maakt. Lief bedoeld maar je hebt er geen zak aan, als ik even zo vrij mag zijn. Waar heb je nu wel wat aan?

  • Jezelf erkennen dat het zwaar is, dat je je best doet maar dat het nu even zo is, acceptatie dus (ook makkelijker gezegd dan gedaan, I know).
  • Voelen wat er is, huilen als je verdrietig bent en boos zijn als je boos bent, want het moet eruit. Lacht niet weg, ga niet alles de hele tijd omdenken, want daarmee bagatelliseer je de boel; neem jezelf serieus.
  • Doe deze oefening voor wat verzachting en zelfliefde op het moment dat je het moeilijk hebt. 

Vraag jouw gratis ‘Recht naar je kern-sessie’ aan
Het voordeel van particuliere praktijken is dat je vrijwel altijd meteen aan de slag kunt, geen wachtlijst, je wordt snel geholpen. En je krijgt precies de zorg die jíj wilt en nodig hebt, omdat je zelf je behandelaar kiest. Ook bij mij is er op dit moment geen wachtlijst. 

Het nadeel is dat er in veel gevallen, zoals bij mij ook, geen vergoedingen mogelijk zijn. Het kost je een goede vakantie, maar je hebt er meer aan. En vergeet niet om bij je werkgever na te vragen welke budgetten er beschikbaar zijn, vaak meer dan je denkt, omdat werken aan jezelf altijd ten goede komt van alles, dus ook je werkprestaties.

Dus ben jij klaar met wachten op hulp en wil je écht in korte tijd nu aan de slag zodat er iets blijvend verandert?

Vraag dan hier jouw  gratis ‘Recht naar je kern-sessie aan’ zodat we kennis kunnen maken, samen de diepte in gaan om te kijken wat er speelt, wat je nodig hebt en om te ontdekken of ik de juiste persoon ben voor jou. 

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign