Wanneer er iets mis gaat in het leven, anders loopt dan je verlangd had, dan kan dat soms flink pijn doen. Je wil niets liever dan dat het goed gaat met jezelf, je partner en gezin. Wanneer iedereen het naar zijn zin heeft en jij als sterke kracht aan het roer staat, dan reilt en zeilt alles vanzelf.


De realiteit is vaak toch net even anders. Het gaat niet altijd goed en het is vaak gewoon hard werken om gelukkig te zijn, alle ballen hoog te houden en te zorgen dat iedereen tevreden is en het fijn heeft. Een stevige wind uit een onverwachte hoek kan het reilen en zeilen aardig in de war schoppen. Soms word je zo moe van al dat je best doen. Soms voelt het als vechten, doorgaan lijkt dan de enige optie. Schouders eronder en je voelt je weer sterk. Weer iets om trots op te zijn. Je bent weer opgestaan na een moeilijk moment. Maar na een tijdje put al dat vechten je gewoon uit.


In dit artikel leg ik je uit hoe het komt dat je altijd op dezelfde manier reageert zoals je doet wanneer het moeilijk wordt. Ik leg uit hoe deze blauwdruk ontstaat. Uiteraard leg ik ook uit wat je kunt doen om zo op te staan dat het vallen de volgende keer minder pijn doet.

Een artikel over het durven voelen van pijn en ontdekken waar je vandaan komt.

Lees het artikel verder op inspirerend leven.

 

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign