Trouwe lezer, hoe gaat het met je?
En hoe wil jij het nieuwe jaar in?

 

Jij als trouwe of misschien wel nieuwe lezer bent geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en daar ook mee bezig, misschien ben je zelfs ook al wel heel ver. Dit artikel heb ik schrijf ik in het kader van het einde van het jaar. Deze laatste weken van het jaar zijn een mooi moment om eens te kijken hoe het met je gaat.

 

Waar ben jij allemaal doorheen gegaan afgelopen jaar?

Wat heb je allemaal al losgelaten dit jaar?

Waar ben je doorheen gegaan?

Welke lessen heb je geleerd?

Elke ervaring, hoe moeilijk of pijnlijk ook, heeft je iets gebracht.

In ieder geval heeft het je altijd dicht bij jezelf gebracht.

En ervaar je dat ook zo?

Kijk je terug op een goed jaar?

Op bereikte doelen, gave plannen die (gedeeltelijk) zijn uitgevoerd, hervonden delen van jezelf die je verloren had, herstelde zelfliefde?

Dat zou mooi zijn!

Of voel je nog ergens teleurstelling, weerstand misschien?

 

Weerstand is de sleutel naar  jouw groei!

Is niet alles gelukt?

Zijn er dingen die je boos maken?

Ben je ergens teleurgesteld over, of in jezelf, ondanks al je harde werken?

Had je zó gehoopt verder te zijn dan waar je nu bent?

Trap je voor je gevoel toch nog steeds in dezelfde valkuil?

Merk je dat ergens je hakken in het zand staan, dat je nog vastzit?

Besef dat je weerstand juist de sleutel is naar je groei. Wanneer je weer waar je weerstand over gaat, weet je namelijk ook wat je (nog) te doen hebt.

 

Wees vooral heel lief voor jezelf

Wees lief voor jezelf en neem jezelf serieus.

Onder die weerstand zit namelijk pijn. Pijn van jezelf als klein kind, van wat je toen meemaakte, hoe vaak je misschien wel hoorde dat je niet goed genoeg was. Pijn die gaat over niet krijgen wat je nodig had, in de steek gelaten worden, verwaarloosd misschien wel. Die pijn heeft liefde nodig, niet dezelfde teleurstelling en afkeuring die je vroeger al kreeg. Die pijn heeft aandacht nodig, niet om erin te blijven hangen als een slachtoffer, maar om te helen wat er nog geheeld mag worden, juist zodat je verder kunt groeien. Dus als het nog niet klaar is, lieve jij, wees niet te streng voor jezelf.

Ondanks alles wat je dit jaar al gedaan en bereikt hebt, is er dus altijd ook nog iets te doen omdat we simpelweg nooit uitgeleerd zijn. En hoe dichter je bij jezelf komt, hoe zuiverder je in het leven staat, hoe meer je op je pad krijgt. Omdat je daarmee een voorbeeld bent voor de mensen om je heen, omdat je het aankunt. Dat wil dus niet zeggen dat je terugvalt, maar dat je steeds verder komt.

 

Hóe wil jij het nieuwe jaar in, in plaats van wat zijn je goede voornemens?

Wat heb je nog te doen? Waar verlang je naar? Waarin wil je nog verzachten? Welke boosheid wil je nog loslaten? Welke moeilijke stukken kom je nog tegen in de liefde? Welke stappen wil je nog zetten in je relatie, de liefde voor jezelf of om weer een relatie aan te (durven) gaan?

Wanneer ik nadenk over hoe ik het nieuwe jaar in wil gaan, dan verbind ik met het jaar dat voor me ligt en laat ik enkel eerst een gevoel opkomen, een verlangen vaak ook, gebaseerd op wat ik wens voor mezelf. Eigenlijk gaat het vanzelf. Het is net alsof het nieuwe jaar ‘dat me aanreikt’. Hoe vrijer ik ben van oordeel naar mezelf, hoe liefdevoller ik kijk naar wat er nog ‘op mijn lijstje stond’, hoe opener en vrijer de antwoorden komen. En dan ga je als vanzelf een laag dieper. Dan gaat het eerder over ‘welke voorwaarden ga ik creëren voor mezelf’ dan opnieuw dezelfde doelen stellen met deadlines.

Als ik één geleerd heb dit jaar, dan is het wel dat ik en deadlines niet goed samengaan. Ik wist het al, maar nu voel ik het dieper. Ik wil ter aller tijden mijn processen de vrije ruimte geven omdat dat wat ik creëer anders niet tot een goed einde komt, niet de juiste energie krijgt het nodig heeft.

Dus vandaar mijn vraag ‘Hóe wil jij het nieuwe jaar in?’ Dan komt de ‘wat’ vanzelf.  En natuurlijk heb ik ideeën in wat ik wil doen. Naast het werken in mijn praktijk wil ik ook creëren, schrijven en optreden; werken aan mijn 2e boek, mijn 1e magazine lanceren, een 2e magazine maken en mijn theaterlezing voorlopig omzetten naar huiskamer concerten (ontstaan door de vraag wanneer ik weer mijn lezing geef, ik hou zo van deze spontane, maar o zo kloppende creaties!). Ik zeg letterlijk ‘werken aan’, want ik weet niet wat er gebeurt, welke processen ik aan mag gaan, wat er op mijn pad komt dat me in beweging brengt. En dat kan zomaar ineens een hele andere kant op zijn.

 

Durf jij jezelf te volgen, je hart?

Inmiddels is dat hoe ik wil werken en zijn; mezelf zijn en volgen. Mijn hart volgen, ingevingen, signalen op mijn pad die me verder brengen, nog meer zullen laten groeien.

Durf jij naar de stem van je hart te luisteren, de roep van je ziel? En wil je daar in het nieuwe jaar gehoor aangeven, maar zit er nog van alles op en tussen?

Kijk dan of samenwerken met mij het juiste is voor jou nu zodat je patronen blijvend kunt doorbreken en je goede voornemens niet eind januari aan de wilgen hangen maar werkelijkheid worden.

Vraag hier een gratis ‘Recht naar je kern-sessie’ aan en samen gaan we even de diepte in.

Lopen jullie vast in de liefde? Vraag dan een gratis ‘Huwelijksgedoe-ontrafeld sessie’ aanwaarin we kijken wat jullie liefde nodig heeft in 2024.

 

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign