Zo vind je de warmte bij jezelf!

In mijn vorige artikel vertelde ik hoe pijnlijk het kan zijn wanneer de warmte tussen elkaar (tijdelijk) zoek is. Ik vertelde dat zicht hebben op de onderliggende reden van de kilte of verwijdering belangrijk is, net zoals compassie voor jezelf en de ander. Compassie gaat over begrijpen waar de ander vandaan komt, dat je echt weet ‘dit gaat over de ander, niet over mij’, zodat je je niet persoonlijk aangevallen voelt en kunt blijven luisteren en verbinden.

Maar het allerbelangrijkste dat je te doen hebt, wil je de warmte weer bij elkaar vinden, is de warmte in jezelf (terug-) vinden.

De kou in jou
Voel jij je alleen, eenzaam misschien wel? Is er voor je gevoel niks of te weinig in jouzelf om op terug te vallen? Dan zul je ervaren dat je je afhankelijk voelt van een ander, voor de liefde, verbinding, erkenning, aandacht.

En nog een stap verder, eentje die ik vaak hoor in mijn praktijk: het gevoel dat je bestaat haal je vermoedelijk uit (iets doen voor) de ander. Het vervelende is alleen, hoe meer jij jezelf vult met dingen buiten jezelf, hoe kouder in het in jou wordt.

Wie staat er in de kou?
Weet jij wie er werkelijk in de kou staat?
Niet jijzelf, want jij hebt vast stapels met lekkere dekentjes op de bank, zorgt voor gezelschap, lekker vaak warm douchen. Nee, het is jouw innerlijke kleine kind die in de kou staat en daar gelaten wordt door jou. Omdat haar of hem aankijken en zien wat jouw kleine ik werkelijk voelt de kou in jou alleen maar verergert.
Besef je dan niet dat ze het waard is om gezien en geliefd te worden?

Dat jij het waard bent?

Dat die kou in jou serieus genomen mag en moet worden, omdat ie aandacht en liefde nodig heeft?

Zo lost de kou op in jou, zo word je vanbinnen warm.

Je bent goed zoals je bent!

Jouw kleine ik heeft je nodig, hij of zij wil gezien en gehoord worden. Ze is zolang niet gezien, niet op waarde geschat. Eerst door je vroegere ervaringen, later door jou, door al je patronen en belemmerende overtuigingen. Zeg je wel eens tegen jouw kleine ik dat hij of zij oké is,  goed is zoals hij of zij is, dat je van hem of haar houdt? Je kleine ik snakt ernaar!

Hoe langer je ermee wacht, hoe afhankelijker je wordt van je partner of een ander, iets buiten jezelf. Helaas maak ik ook mee in mijn praktijk dat dit kan gaan over alcohol of drugs.

De ander niet nodig hebben
De sleutel voor een goede, gezonde en liefdevolle relatie is dat je samen bent maar onafhankelijk. De mooiste en meest fijne liefde is díe waarbij je de ander niet nodig hebt. Samen maar op jezelf.
Wanneer je afhankelijk bent van de ander raak je verstrikt in gedoe. Wanneer je de warmte vindt in jezelf door je te verbinden met je innerlijke kind en deze te geven wat die nodig heeft, hoeft je partner het niet te doen. Zo kom je in een gelijkwaardige verbinding samen waar je ieder op jezelf bent en tóch, of júist in een intense diepe verbinding kunt zijn.

Door de pijn heen kom je uit bij de warmte

De warmte in jezelf vind je dus door de kou in jou op te lossen. De kou staat voor je pijn van vroeger, oud onverwerkt zeer. Dat ruim je op door je patronen te doorbreken via diep lichaamswerk. Met je hoofd en enkel praten kom je daar onvoldoende bij. Bij mij ga je terug naar de bron waar alles ontstaan is. Ik help je dóór de pijn heen te ontdekken welke patronen je ontwikkeld hebt, ze te doorbreken en jezelf te bevrijden van alle kou in jou, alle ballast, pijn die je is aangedaan, je ervaringen die je zo gevormd hebben. Je komt thuis bij jezelf en daarmee bij de ander.

Is het tijd voor jou?

Ervaar jij al langer deze kou in jezelf, of de afhankelijkheid van de ander waar je helemaal klaar mee bent? Voel je dat er van alles in de weg zit in jou waardoor je niet goed jezelf kunt zijn, niet kunt verbinden met de ander?

Dan is het écht tijd voor jou, tijd om iets te doen aan wat jou in de weg zit!

 

Vraag hier jouw gratis ‘Recht naar je kern-sessie’ aan en samen gaan we de diepte in om te ontdekken waar jouw kou vandaan komt en wat je kunt doen om de liefde voor jezelf terug te vinden.

 

En hier luister je alles nog eens na met een gedicht erbij voor wat extra verdieping.

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign