Zo kun jij (weer) verbinden!

 

‘Als je maar een keuze zou mogen maken, dan wens ik dat je kiest voor zelfliefde. Al het ander vloeit daar namelijk uit voort.’

 

Het is ieders verlangen om te verbinden

Het meest gehoorde verlangen in mijn praktijk is ‘weer kunnen verbinden, liefde toe durven laten en kunnen geven.’ Of het nu gaat om iemand die voor zichzelf komt of een stel dat samen komt. Uiteindelijk komt iedereen bij mij voor zichzelf, juist om te werken aan de liefde.

 

In het hier en nu zijn

Om te verbinden is het nodig dat je aanwezig bent in het hier en nu. Dat houdt in dat jij er ten volle moet zijn. Dat vraagt weer om in verbinding zijn met jezelf. Jij bent het die verbindt met de ander, wanneer je er niet bent, wordt het lastig.

 

Zie jij jezelf?

Maar wat nu als er in jou nog pijnlijke en donkere kanten zitten die je helemaal niet wilt zien, waar je niet mee wilt verbinden? Dan wil je dus ook jezelf niet zien, dan ontken je delen van jezelf en ben je er niet volledig. Dan ben je ook niet beschikbaar om mee te verbinden.

 

Ben jij het dan niet waard om van te houden?

De ontkenning van die delen van jezelf is hetzelfde als dat je kennelijk niet de moeite waard bent om mee te verbinden. Dat zal je zo zelf niet zeggen, maar diep vanbinnen, misschien zelfs alleen onbewust, wel voelen. Wat doet het met je als je dit zo leest? Komt het binnen, doet het pijn? Maakt het je boos? Omdat je vindt dat je wel degelijk de moeite waard bent om van te houden? Mooi. Waar wacht je dan nog op?

 

Omarm je schaduwkanten en open de deur naar de liefde

Zie jezelf met alles wat er is. Vergeef jezelf wat je ooit deed, of niet deed. Heb compassie, als je het anders had gekund, dan had je het gedaan. Ontdek de kracht in je donkeren kanten, de eigenschappen die jij als negatief wegzet. Ligt daar nog pijn? Zitten daar nog belemmerende overtuigingen en hardnekkige patronen? Doorbreek ze, zet ze om in liefde, maak nieuwe keuzes. Zet je boosheid in als creatiekracht. Maar doe dit vanuit de erkenning voor wie je ooit was. Dit opent de deur naar liefde, liefde voor jezelf en de ander.

 

Stop met goede voornemens, begint met houden van jezelf!

Goede voornemens werken niet. Ze zijn gebaseerd op iets wat je nog niet kunt, niet goed doet of nog niet hebt. Een voornemen is alleen maar een onvervuld verlangen, een sprankje hoop gebaseerd op angst. Stop met je iets voor te nemen, begin met houden van jezelf. De rest volgt vanzelf.

 

Eerst verbind je met jezelf, dan pas met de ander

Dit is niet nieuw voor je vermoed ik. Je probeert vast al heel lang te verbinden, relaties te onderhouden, echt aanwezig te zijn. Hetgeen er vaak vergeten wordt, is dat verbinden met jezelf begint bij je kleine ik.  Welke overtuiging heeft zij ontwikkeld vroeger, omdat ze moest overleven, overeind blijven? Waarop kruipt zij steeds weg, verdwijnt ze? Is ze teleurgesteld in de ander? Is het vertrouwen geschaad, door ouders, familie of door de tweelinghelft die achterbleef in de baarmoeder?

Wat het ook is waardoor verbinden moeilijk is of misschien zelf helemaal niet lukt, het is aan jou om het te achterhalen.

 

Pijn van toen is pijn van nu

Kijk je kleine ik dus echt aan. Neem haar serieus. Wordt boos als je weer in gedrag terechtkomt waar je van baalt, omdat je zo je best doet. Wees niet teleurgesteld in jezelf, zoals ze vroeger al teleurgesteld in jezelf waren. Herhaal niet wat je vroeger is aangedaan. Zie jezelf met alle liefde die je in je hebt, alle liefde die je waard bent. Durf te doorvoelen wat je meegemaakt hebt als kleintje, juist om het los te kunnen laten. Je kunt pas iets loslaten als je het vastpakt. Iets wat je uit de weggaat, blijft liggen waar het ligt. En het zal steeds groter worden tot je je eraan stoot, er over valt, of je kinderen als je die hebt.

 

Wat heb jij nodig?

Probeer je dit al langer?

Ben je er klaar mee om elk jaar dezelfde goede voornemens te moeten nemen?

Ben je het zat om het steeds maar weer alleen te moeten doen of juist dat je er nog niet bent, ondanks al het werken aan jezelf?

Begin je jaar dan goed en kies voor diep lichaamswerk.

Bij mij ga je dwars door alle pijn heen, voorbij al je angsten, verdriet en woeden. Je vindt de liefde voor jezelf terug, je maakt nieuwe keuzes die blijvend zijn. Je komt weer bij je verlangen, vertrouwen en je vindt de kracht om eindelijk te doen wat voelt dat al veel langer nodig en de bedoeling is.

Is het tijd voor jou, voor de liefde voor jezelf? Vraag dan jouw gratis ‘Recht naar je kern-sessie’ aan met mijen samen gaan we de diepte in om te kijken wat jij nodig hebt om bij de liefde voor jezelf uit te komen. Wil je alvast aan de slag thuis? Bestel dan mijn online-training ‘Bevrijd jezelf’, maak alvast kennis met mijn manier van werken en ontdek je patronen. Je krijgt de inzichten die je nodig hebt.

Hier luister je alles nog eens rustig na met weer een nieuw gedicht.

 

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign