Is de buitenwereld voor jouw kind soms te eng?

‘Ik wil niet mee!’ ‘Ik ga niet!’

Je wilt de deur uit, maar jouw kind zit net zo lekker te spelen of hangt gezellig om jou heen. En dan gaat hij tegenwerken, want hij wil niet naar buiten. Je hebt vast alles al geprobeerd van schema’s tot beloningssystemen, van geduld bewaren tot boos worden, maar eigenlijk moet je waarschijnlijk bekennen dat het niet of nauwelijks heeft geholpen, wat je ook doet.

Heb je er al wel eens over nagedacht dat dit te maken kan hebben met de geboorte van je kind?  Is jouw kind te laat geboren? Kindjes die te laat geboren worden en er zelf niet uit willen komen (en vaak gehaald worden via keizersnede) willen er helemaal niet uit. En als ze gehaald worden, dan zijn er vaak ook complicaties waardoor ze meteen mee moeten. Mama is er ook niet want die is zelf nog op de O.K.  Een geboorte als deze wordt al gauw een ervaring van ‘iets niet willen, toch moeten en dan alleen zijn.’ Dit vertaalt zich in het gedrag van jouw kind.

Ze willen lekker thuis blijven, want de buitenwereld is zo eng voor ze. Wil je meer weten hierover en mijn verdiepende artikel lezen? Vraag dan de link aan van het artikel dat binnenkort weer verschijnt: info@praktijk-infero.nl

Praktische zomertip

Je bent moe, je kinderen moeten schakelen, hebben moeite met de verandering, geen structuur meer, vervelen zich, weten niet wat ze moeten doen en je hoort al de hele dag ‘mama, mama, mama!’. Dat gaat hem niet worden….Belangrijk is dus dat ieder op zijn tijd een eigen momentje gaat krijgen. Dit kun je kinderen al heel snel leren. Daarbij hebben ze meer of minder hulp nodig om even alleen spelen en te weten dat ze jou dan ook even met rust moeten laten. In de klas kennen de kleuters dit al door een ‘stoplicht dat op rood staat’, ‘een ketting die je juf om heeft en dan niet gestoord mag worden….’ Wanneer dit een gewoonte gaat worden in het gezin, ga je als vanzelf krijgen dat kinderen er zelf om gaan vragen wanneer zij rust nodig hebben…missie geslaagd! Wil je nóg een effectieve zomertip hebben hoe jij vervelen om kunt zetten in gezellig spelen? Zodat frustratie veranderd in een fijn contact? Meld je dan aan voor de ‘stof tot lezen’ en ontvang de nieuwsbrief van deze week met de extra zomertip en links naar mijn laatste artikelen waarin je kunt lezen ‘wat jij kunt doen om je kind te helpen’.

Dank voor je interesse van de afgelopen tijd. Ik wens je een hele fijne zomer en tot september!

Warme groet, Nadine

 

Deze berichten vind je vast ook leuk

Geen reactie’s

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.