Helpt positief denken je echt verder?

Wanneer we het moeilijk of zwaar hebben, zoeken we steun. En die krijgen we nu eenmaal graag in de vorm van lieve woorden waardoor we ons weer goed voelen.

Hoe vaak hoor jij ‘je moet wel volhouden hoor!’ Of ‘zie eens hoe goed je het allemaal doet! Het is helemaal niet erg om een fout te maken, kan gebeuren’. Of hoe vaak zeg je wel niet tegen jezelf ‘Er gaat al zoveel goed, wel positief blijven!’.

Maar helpen deze woorden je ook echt?

 

Is positief denken wel zo helpend als we denken?

Brengen positieve woorden van de ander of jezelf je verder in het moeilijke dat je tegenkwam? Krijg je er inzichten door waarom iets steeds weer mis gaat?

‘Positieve woorden van je toehoorder (of jezelf) verzachten de pijn die je op dat moment voelt, het maakt dat je je gesteund voelt. Even is het niet zo slecht of verkeerd wat je deed.’

Maken deze woorden dat het de volgende keer anders gaat?

Ik ben van mening dat positief denken niet hetgeen is dat jou verder helpt in je groei en ontwikkeling.

Dit artikel gaat niet over dat je dan maar al het negatief denken zou moeten toelaten. Nee, integendeel, wanneer we het moeilijk hebben is denken überhaupt niet helpend. Negatief denken of jezelf de put in praten zeker niet, maar dat wist je natuurlijk allang. Maar positief denken helpt je ook niet verder als je geraakt wordt, want dat is nog steeds denken.

Dit artikel gaat over wat het effect is van positief denken en wat jou verder helpt als je ergens tegen aanloopt. Een kleine ode aan de pijn in het leven.

Wil je weten hoe jij je groeimomenten kunt gaan herkennen in het leven en deze ten volle kunt benutten? Lees dan hier verder.

Deze berichten vind je vast ook leuk

Geen reactie’s

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.