Door te werken aan jezelf kun je verbinden met de ander

Wat betekent verbinden voor jou? Hoe doe jij dat? Is het gemakkelijk, of kom je steeds jezelf tegen? Verlang je ernaar, maar doet het steeds weer pijn? Of zoek je juist alleen maar steeds de verbinding op omdat je niet alleen durft te zijn?

In het verbinden met de ander kun je echt van alles tegenkomen, van eigen onzekerheid, tot grenzen aangeven en compassie voor het gedrag van de ander.

En dat is nog niet zo gemakkelijk.

“Echt verbinden met de ander, zodat er een zuiver contact ontstaat waar beiden zich door kunnen voeden, opladen, geliefd voelen, erkend voelen, betekent jezelf kennen.”

En jezelf kennen houdt in dat je niet alleen je mooie eigenschappen kent die je mee neemt in het contact, maar ook je schaduwkanten, je patronen. Je gedragingen waardoor verbinding vaak juist pijnlijk kan zijn, soms zelfs stuk gaat.

In het verdiepende artikel op inspirerend leven, schrijf ik uitgebreid over wat verbinden is, wat je daarin kunt tegen komen. Het artikel helpt je te onderzoeken waarom jij doet wat je doet, in het contact met de ander. De oorsprong hiervan vind je in je kindertijd. In het artikel leg ik uit hoe je blauwdruk daar is ontstaan.

En hoe deze doorwerkt, naar alles om je heen. Ik omschrijf ook het effect op je kind, je gezin. Onveilige hechting als kind zorgt er namelijk voor dat je het lastig is om als ouder je kind wel een veilige hechting te bieden, al doe je nog zo je best.

Uiteraard leg ik je in het artikel ook uit wat je er aan kunt doen, hoe jij kunt verbinden met je kind en de ander, door te werken aan jezelf.

Je leest het artikel hier.

Deze berichten vind je vast ook leuk

Geen reactie’s

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.