Zo vind je de warmte bij elkaar?

4 tips voor jullie liefde

 

Een van de dingen die het meeste pijn kunnen doen op het moment dat je relatie niet goed verloopt is het moment waarop je de warmte niet meer vindt bij elkaar, je voelt dat de ander steeds verder wegraakt, geen gehoor geeft aan jouw behoeften en verlangens of je misschien zelfs wel letterlijk afwijst. Hoe vind je de warmte weer bij elkaar? Hoe kun je elkaar weer zien, meer ruimte maken voor jullie liefde? Dat is een ongelooflijk moeilijke klus wanneer je steeds weer in gedoe terechtkomt samen, ruzie krijgt om het minste of geringste en de ijzige stilte oorverdovend wordt of de verwijten je keihard om de oren slaan. Ik geef jullie graag een paar effectieve tips.

 

  1. Onderzoek wat er precies gebeurt op het moment dat het fout gaat

Het eerste dat je te doen hebt is weten wat er nu precies gebeurt tussen jullie, wat is jullie mechanisme, wat zijn ieders triggers en welke overlevingsstrategieën zet je daar keer op keer weer op in? Het is belangrijk zicht te krijgen op hoe en waarin je elkaar raakt. Dit kun je natuurlijk zelf onderzoeken, maar vaak is dit voor een stel al een hele pittige kluif bij de start van relatietherapie omdat er meteen van je gevraagd wordt te kijken naar de ander terwijl je zelf nog zo geraakt bent. Laat staan dat je dat doet zonder dat er iemand bij is die dit liefdevol kan begeleiden.

 

  1. Compassie voor je partner is belangrijk

Om stap 1 goed te kunnen doen is compassie nodig, begrip voor de ander. Wanneer je weet waarom de ander doet wat hij of zij doet, waar het gedrag vandaan komt, dan besef je al heel gauw dat het niks met jou te maken heeft. Dan kun je afstand nemen en er zijn voor de ander. Deze onlinetraining helpt bij het leren begrijpen van elkaar.

 

  1. Nog belangrijker: heb compassie voor jezelf

Je kunt pas compassie voor je partner hebben wanneer je compassie hebt voor jezelf, op de momenten dat je weer als een viswijf stond te schreeuwen of juist in een stille verharding terechtkwam omdat je zo geraakt werd.

Stel jezelf de vragen:

  • Waarin word ik zo geraakt?
  • Wat doet er zo zeer (van wat de ander doet)?
  • Waar ken ik dit van?

Besef dat dit gaat over je innerlijke kind dat zich zo alleen voelt, zo kwetsbaar. Neem haar bij de hand, wees lief voor haar.

 

  1. Innerlijk werk is de sleutel naar jullie warmte

Het verliezen van de warmte bij elkaar komt omdat je steeds je oude patronen inzet op het moment dat je geraakt wordt. Je kunt enkel geraakt worden wanneer er onverwerkt oud zeer in jou ligt te wachten tot jij je weer even kunt ontladen zodat je weer verder kunt. Die ontlading gaat vaak via ruzies en nog vaker bij de verkeerde persoon. Het is vaak je partner die dan de klos is en waardoor je de warmte weer verliest bij elkaar.

Het voorkomen dat je de warmte verliest bij elkaar vraagt dus om eigen innerlijk werk. Het beste doe je dit allebei, maar dat is geen harde voorwaarde. Soms is de ander er gewoon nog niet aan toe. Er verandert al heel veel wanneer één van de twee het eigen innerlijke werk doet, de ander verandert altijd op een bepaalde manier mee. Innerlijk werk is dus de sleutel om de warmte te vinden bij elkaar. Maar dit werkt allemaal pas wanneer je de warmte kunt vinden bij jezelf. Mijn blog volgende week gaat daar dieper op in.

 

Is jullie liefde bekoeld?

Is de warmte tussen jullie bekoeld? Willen jullie hulp bij het elkaar weer kunnen vinden?

Doe de gratis partnertest om te kijken waar jullie staan in de liefde, waar je zelf staat in je relatie. Deze online training kan jullie al een eindje op weg helpen en je kunt een gratis ‘Huwelijksgedoe ontrafeld-sessie’ aanvragen waarin we samen kort en krachtig naar de kern gaan. We ontdekken waardoor jullie steeds in gedoe terecht komen en wat er nodig is om de warmte weer bij elkaar te kunnen vinden. Je vraagt hem hier aan.

 

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign