Workshop: ‘Je kind beter begrijpen’

‘Onverklaarbaar gedrag wordt begrijpelijk via Innerscore’

Als ouder voel je je soms machteloos aan de zijlijn staan omdat je niet goed weet wat er met je kind aan de hand is. Hij heeft onverklaarbare boze buien of je weet niet waar het verdriet vandaan komt, heeft moeite met afscheid of gaat niet graag naar feestjes. Gedrag waar jouw kind veelal het meeste zelf last van heeft. Wanneer jij je kind niet goed begrijpt, kun je minder goed afstemmen op zijn verlangen en behoeftes, met ruzies als gevolg.

Wat jij kunt doen om je kind te helpen.

Als eerste is het belangrijk om inzicht krijgen in het ontstaan van het probleemgedrag van je kind. Ik ga er vanuit dat een van de oorzaken ligt bij de geboorte en de eerste levensjaren. Stel je maar eens voor hoe het is als baby’tje om geboren te worden, je zit lekker knus en warm in de buik en ineens wordt je er abrupt uitgehaald en of je zit uren klem. Of je moet de couveuse in waardoor je je moeder en veiligheid kwijt bent. Ervaringen die zo overweldigend zijn en die je zo klein als je bent nog niet begrijpt, maar die zich wel als een blauwdruk vastzetten in je systeem.

Jezelf als ouder verrijken met de kennis over geboorte, hoe strategieën ontstaan en hoe deze doorwerken in gedrag, maakt dat je je kind begrijpt en kunt ondersteunen wanneer hij het moeilijk heeft.

‘Voor een kind is het nooit te laat om écht begrepen te worden.’

Ik begrijp waar het vandaan komt

‘Ik heb zeker wat gehad aan de workshop. Met name de wetenschap dat de manier waarop onze dochter geboren is, ook nog veel bepaalt ‘in het nu’. Ik begrijp nu waar het vandaan komt als ze weer vraagt ‘mama laat je me niet in de steek?’ Deze inzichten brengen ons weer een stukje verder en daar was het me ook om te doen.’ (Een moeder)

 

Prettige vrouw met know how 

‘Nadine is een prettige vrouw om naar te luisteren met behoorlijk wat “know how”’. ‘Ik vind het interessant hoe de geboorte te maken heeft met het zogenaamde oude besluit.

Een aanrader voor elke collega, maar ik ben blij dat ik deze workshop heb gevolgd. Grote dank aan Nadine!‘

 

Betere inkijk in het gedrag van kinderen

‘De workshop van Nadine was interessant. Ze vertelde op een duidelijke manier hoe belangrijk non-verbale signalen van kinderen zijn en hoe je kunt leren die te herkennen en te interpreteren. Daardoor krijg je een betere inkijk in het gedrag van kinderen. Het is goed om je ervan bewust te worden dat er meer kan zijn dan alleen de zichtbare emotie. Nadine weet waar ze het over heeft.’

foto-handtekening-pagina-default

Weer worden zoals je bedoeld bent te zijn