Kijken in het koppie van je kind

Wanneer je kind de woorden niet heeft

Soms zijn emoties nog zo ongrijpbaar, zeker voor kleine kinderen. Ze hebben er simpelweg de woorden niet voor of durven het niet. Dat is vaak aangeleerd vanuit wat ze bij de ouders zien. Wanneer emoties in het hele gezin een ‘lastig ding’ is, dan zal een kind zich niet zomaar gaan uiten. Maar wat erin zit moet er wel uit. Het ene kind krijgt fysieke klachten zoals buikpijn, slecht slapen. Je weet dan wel dat er iets is, maar nog steeds niet was. Of het andere kind ontploft om het minste of geringste, waardoor je steeds bezig met het hanteren van deze conflicten, in plaats van wat het kind echt nodig heeft. Ouders in mijn praktijk worden er soms echt moedeloos van.

Maar al heeft een kind de woorden niet, dat wil niet zeggen dat jij niet kunt weten wat er in hem of haar omgaat. Door via de video analyse echt te gaan kijken naar je kind.

Kijken in het koppie van je kind- de sessie

Er wordt gestart met het luisteren naar het geboorteverhaal van het kind. Vervolgens maak ik een korte opname van jullie kind in mijn praktijk en neem daarbij een interview af. De ouder is hierbij verder niet aanwezig.

Na deze opname, komen op een ander moment, jullie als ouders (liefste beiden indien mogelijk, ook bij scheiding) samen de opname bekijken. Beeldje voor beeldje gaan we zien wat jullie kind te vertellen heeft.

De beelden in combinatie met de gestelde vragen geven jullie inzicht in het volgende:

  • Zijn non-verbale signalen in zijn gezicht vertellen hoe hij zich voelt en hoe hij daarmee om gaat: het wordt helder welke overlevingsstrategieën hij bedacht heeft.
  • Je krijgt zich in je eigen relatie met je kind: wat doe jij waardoor je kind zich voelt zoals hij zich voelt. Confronterend maar de sleutel naar je kind om zichzelf te kunnen zijn.
  • Je krijgt zicht op welke pijn er ligt opgeslagen in zijn lijf en hoe hij daarmee omgaat.

Na de video analyse van je kind weet je wat je kind voelt waar hij thuis de woorden simpelweg niet voor heeft. Hierna kun je je kind precies geven wat het nodig heeft en sta je zelf weer in je kracht als ouder.

 

Vervolg op de analyse:

Je gaat met heel wat bagage naar huis om mee aan de slag te gaan.

Deze online training krijg je gratis erbij om thuis mee aan de slag te gaan. Je zult merken dat inhoud en theorie samen een wat meer stevige basis bieden en dat je makkelijker met je inzichten thuis aan de slag kunt gaan.

Hier vind je meer informatie over de training: ‘Online training ‘Wat jij kunt doen om je kind te helpen’.

Na een afgesproken periode komen jullie nog een keer terug samen voor een oudergesprek om te kijken hoe de analyse heeft doorgewerkt zowel naar jullie als jullie kind. Vragen die er nog liggen worden besproken en je krijgt nog meer inzichten mee om zelf mee verder te gaan.

Het kan ook zijn dat er in dit gesprek helder wordt dat er meer nodig is, dat wordt dan uiteraard ook vrijblijvend besproken.

Jullie investering

Jullie totale investering is € 375,-

Daarvoor krijg je in totaal 3 contactmomenten:

  • Indien gewenst een gratis kennismakingsgesprek
  • Opname in de praktijk
  • Analyse: opname bekijken met ouders
  • Evaluatiegesprek: hoe is het gegaan en zijn er nog vragen.
  • Email of telefonische ondersteuning tijdens het traject

Deze berichten vind je vast ook leuk

Geen reactie’s

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.