Samen ouders zijn
meer infromatie over ouderbegeleiding

De ouders zijn die kind nodig heeft

Je begint samen als geliefden voordat je het geluk hebt kinderen te krijgen. Dan verandert er ontzettend veel tussen jullie, zeker wanneer een kindje ziek is of er iets anders speelt. Opvoeden is dan echt pittig. Zelf weet je niet altijd wat je moet doen. Elkaar als partners weer zien is belangrijk. 

 

 

Samen ouders zijn raakt ook aan jezelf en je partnerrelatie. Je komt elkaar tegen in verschillende visies, mist elkaar omdat je je jezelf en elkaar in het ouderschap verliest als het teveel is waardoor je uit elkaar groeit. 

 

De kracht van samenwerken met mij is het werken op meerdere lagen: jullie als partners, als ouders en jouzelf. Ouderbegeleiding gaat vooral over wat je voelt, wat je kind met jou en jullie liefde doet en waarom je reageert zoals je reageert. Dat komt ergens vandaan.

 

zo ziet de ouderbegeleiding eruit

Jouw manier van reageren op je kind is ontstaan in jouw eigen kindertijd. Je kind spiegelt namelijk datgene in jou wat aandacht nodig heeft. Dit zijn dus belangrijke dingen waar we naar kijken. Ouderbegeleiding gaat over jou, wie jij bent en vooral welke ouder jij wilt zijn voor je kind. En hoe je daar komt, zodat je kind de ouder krijgt die het nodig heeft. 

 

Je komt samen naar de praktijk, zonder jullie kind, om echt gewoon je eigen verhaal te kunnen doen, precies zoals je het voelt. We onderzoeken wat er speelt, hoe het met jullie kind gaat en wat er nodig is om het samen weer leuk te hebben. Samen gaan we naar de kern. Je ontdekt diep van binnen wat je kunt doen.

na een tijdje

Na een paar sessies kijken jullie al anders naar jullie kind, zodat er begrip en compassie ontstaat, waardoor je anders gaat reageren op momenten waarop je normaal uit je slof zou schieten, of juist zou dichtklappen. Je merkt dat elkaar meer helpt dan afvalt.

 

 

Je gaat ook anders naar jezelf kijken waardoor je de ouder kunt gaan worden die je graag wilt zijn. En die je kind nodig heeft. Alles komt meer in balans. Jullie kind ook, want die hoeft niet meer de dragen wat jullie lieten liggen.

 

 

Soms is het nodig dat ouders in het belang van hun kind aan zichzelf gaan werken, zodat hun kind niet meer verantwoordelijk hoeft te zijn van de ballast van de ouder zelf en kan toekomen aan zichzelf. Hier lees je daar meer over 

Dit is jullie investering

Het eerste gesprek is gratis, we gaan eerst goed met elkaar kennismaken of ik voor jullie de juiste persoon ben en wat er nodig is. Ouderbegeleiding is soms een apart traject maar vaker is het een onderdeel van een kindertherapie traject of relatietherapie traject.

 

 

Indien jullie kiezen voor een ouderbegeleidingstraject volgen er na het kennismakingsgesprek 5 sessies om het samen weer leuk te hebben.

RELATIE EN GEZINSTHERAPIE MET AANDACHT VOOR IEDER INDIVIDU ZODAT JE IN HET SAMENZIJN JE EIGEN PLEK WEER VINDT

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign