Wat te doen als iets je tegenhoudt

Er is niets frustrerender dan iets willen en voelen dat je tegengehouden wordt. Of het nu gaat om die beloofde dag sauna en dat de oppas dan niet kan, je baas die jou de kans niet geeft om de studie te doen die je zo graag wilt volgen of omdat je bezig bent met het opstarten van je eigen bedrijf en je vast loopt in het bouwen van je site, of… Vul maar in voor jezelf. Je herkent het vast wel.

Het gevoel van tegengehouden worden is een gevoel dat je diep van binnen in je lijf voelt. Irritatie en frustratie komen op van onderuit je buik. In de periode dat het mij met grote regelmaat overkwam, voelde ik me daarbij ook zó ontzettend machteloos. Ik werd boos en verdrietig. Voelde dat ik niets kon bereiken, werd bang dat het me niet zou gaan lukken. Afschuwelijk eigenlijk als ik daar nu aan terugdenk. Een gevoel van echt niet weten of het wel lukt. Ongeduld. Angst.

Rustig tot 10 tellen op die momenten hielp niet. Wat ik merkte was dat ik steeds verder in mijn overlevingsstrategieën terecht kwam. Ik ging nóg harder mijn best doen: letterlijk heel hard vechten om te komen waar ik wilde zijn.

Wil je weten waar dit gevoel bij jouzelf vandaan kan komen en wat je eraan kunt doen?

Lees verder op vrouw en passie.  

Deze berichten vind je vast ook leuk

Geen reactie’s

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.