Hoe een goed voornemen jou elke keer weer teleurstelt.

Maak jij elk jaar steeds weer dezelfde voornemens? Vol goede moed?

In de hoop dat ze dit jaar wel uitkomen?

 

Dan heb ik slecht nieuws. Goede voornemens werken niet!

 

Want zijn het niet elk jaar zo’n beetje dezelfde voornemens die je maakt?

Zo even op de valreep leg ik je met liefde uit waarom goede voornemens niet werken. En wat je kunt doen zodat 2019 wel jouw jaar wordt. Jullie jaar vol liefde en verbinding. Zodat jullie volgend jaar met Kerst voelen dat je een krachtig en liefdevol gezin bent.

 

Goede voornemens werken dus niet, maar wat dan wel?

Goede voornemens hebben een korte houdbaarheidsdatum.

Je verlangt naar iets anders, naar liefde en verbinding in je relatie. Je wilt er niet meer steeds alleen voor staan.  Je wilt niet steeds maar ruzie maken en alleen maar verwijten als je eigenlijk je gevoel probeert te uiten. Je wilt niet meer dat de kinderen lijden onder jullie stress en spanning. Je wilt weer de oorspronkelijke liefde voelen en jullie kinderen een fijne en veilige plek bieden.

Steeds weer draaien jullie in hetzelfde cirkeltje rond, je voelt je verdrietig en machteloos. Ergens herken je het wel bij jezelf, wat je steeds doet, maar je wilt nu weleens weten waar het vandaan komt en vooral hoe je ervan af komt.

Opgeven is geen optie, je voelt dat je bij elkaar hoort, niet voor de kinderen, maar omdat je van elkaar houdt.

Dus neem je je elke keer weer voor, vast niet alleen met oud & nieuw, dat je het anders gaat doet. Je weet precies ook hoe, dat heb je namelijk al 100 x bedacht.

Maar als het zo simpel was, dan was het jou en jullie allang wel gelukt. Dan waren jullie dat krachtige en liefdevolle gezin waar je al zo lang je best voor doet. Dan zou je niet steeds weer die teleurstelling voelen terwijl je zo hard werkt.

Dat komt omdat je je goede voornemens bedenkt. En juist op het niveau van je denken heb jij je overlevingsmechanismen ontwikkeld vroeger toen je klein was. Je lost een probleem nooit op het niveau op waarop het ontstaat altijd op de diepere laag eronder.

 

Het kan dus anders!

Ergens begint het natuurlijk wel met een goed voornemen, want dat gaat ook over je verlangen. Maar alleen een voornemen lost niks op, dan blijft daar nog steeds het verdriet zitten in je lijf, de eenzaamheid.

Het nodig dat je gaat kijken hoe het komt dat het steeds weer mis gaat, waar die pijn vandaan komt die je steeds tegenkomt. Anders dan andere therapeuten kijk ik juist wel naar waar het ooit begon. Omdat daar namelijk jouw oude overtuigingen liggen, jouw oude pijn en dus jouw overlevingsmechanismen die je nu zo in de weg zitten om te kunnen zijn die je graag wilt zijn, om de relatie te kunnen aangaan die je zo graag aan wilt gaan.

 

Oude patronen doorbreken

Als er 1 goed voornemen is dat je wel zou kunnen nemen vanavond, dan is dat niet eentje gericht op ‘ik wens’, maar ‘ik ga er hard aan werken om…’.

Het gaat namelijk niet vanzelf, datgene bereiken waar je zo naar verlangt.  En als er iets nodig is om je goede voornemens uit te laten komen, dan is het wel dat je je oude patronen gaat doorbreken. Want alleen dan kun je het oude gaan loslaten, iets afsluiten in je leven wat jou niet meer dient. Alleen dan verandert er iets essentieels in je leven.

 

Oude patronen doorbreken is life changing.

 

Hier kun je uitgebreid lezen hoe je dat doet. 

En of het nu gaat over jouzelf, dat je weer jezelf wilt worden of dat je samen als ouders weer sterk wilt zijn, een liefdevol gezin, het begint bij het doorbreken van jouw oude patronen.

Wil jij dat 2019 life changing wordt voor jou en jullie samen?

Wil je dat je goede voornemens, datgene waar je zo naar verlangd nu eens wel uitkomen?

En wil je dat niet meer alleen doen?  Neem dan contact met me op.

 

Ik wens jullie datgene dat je nodig hebt voor jullie jaar!

Warme groet, Nadine

Deze berichten vind je vast ook leuk

Geen reactie’s

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.