Geboorte sessie moeder & kind

 

Wanneer er sprake is van een traumatische geboorte dan geldt in de eerste plaats dat het voor het kind heel heftig is geweest, maar ook voor de moeder. Er ontstaat een (onbewust) mechanisme tussen moeder en kind vanuit dit trauma wat veelal niet helpend is. Dit gaat vaak over hechting. Een gezonde hechting creëren met je kind doe je door de geboorte te helen in een aantal sessies hier met je kind, vaak als onderdeel van een traject voor jezelf of je kind.

 

Geboorte als blauwdruk

Je geboorte is je blauwdruk voor hoe je in het leven staat en van waaruit je de uitdagingen die in je leven op je pad komen, tegemoet treedt. Bij een niet verwerkte traumatische geboorte, reageer je vanuit je overlevingsmechanismen die ontstaan zijn en je zelf ‘bedacht’ hebt, tijdens je geboorte. Dat geldt zowel voor volwassenen als voor een kind.

Je kind kan in het hier en nu, ook wanneer zijn of haar geboorte al wat langer geleden is, op bepaalde situaties vrij heftig reageren die voor jullie als ouders moeilijk te verklaren zijn. Je kind leren begrijpen vanuit zijn geboorte is in veel gevallen helpend en helend. Het herstellen van een traumatische geboorte, wanneer deze dus voor zowel jou als je kind traumatisch is geweest en jullie nog emotioneel raakt (bij jou waarschijnlijk bewust maar bij je kind onbewust), biedt verzachting, compassie en weer ruimte voor je kind om zijn of haar eigen weg te gaan, zichzelf te ontwikkelen zoals bedoeld is.

 

Hoe het werkt

Vaak is een geboorte sessie met moeder en kind een onderdeel van een traject dat ouders in mijn praktijk lopen. Ouders werken al aan zichzelf om zichzelf te ontwikkelen en om de balans in het gezin weer te herstellen. Wanneer het nodig is, dan werk ik ook met het kind. Een van de meest helende dingen die ik dan kan doen is een geboorte sessie met moeder en kind. Ook een van de meest mooie sessies die ik mag doen in mijn praktijk omdat ze zo helend en bijzonder zijn. Prachtig om te zien hoe moeder en kind elkaar dan bijvoorbeeld wel los kunnen laten, het kind ervaart het wel zelf te doen en de moeder zich minder machteloos voelt. Je kunt het samen letterlijk anders doen, op een diep niveau. Omdat het op zo’n diep niveau gebeurt, werkt het ook diep door naar jullie beiden. 

Indien je voelt dat dit is wat je nodig hebt, omdat het je raakt, neem dan contact met me op om te kijken in welke vorm het voor jullie past.

Wil je meer weten over de geboorte van je kind, dan kun je ook starten met een geboorte analyse en dan kunnen we van daaruit verder kijken wat er nodig is en in welke vorm.

 

Je investering

Omdat het een onderdeel is van een traject, kan ik dit moeilijker aangeven. Dit zijn de algemene prijzen en trajectkosten:

Sessieprijs (ruim 1,5 uur)

  • Een losse sessie kost € 179,50

Kies je voor een traject, dan zijn de kosten lager.

  • 5 sessies (analyse en 4 sessies): € 797,50 ( € 149,50 per sessie)
  • 10 sessies (analyse en 9 sessies): € 1295,-  ( € 119,50 per sessie)

Deze berichten vind je vast ook leuk

Geen reactie’s

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.