Kijken in het koppie van je kind

Dat een kind de woorden niet heeft om te zeggen wat het voelt, wil niet zeggen dat jij het niet tóch kunt weten!

Wanneer je niet weet wat er aan de hand is met je kind of waar het gedrag vandaan komt, dan is een video-analyse van je kind effectief en helpend. Het geeft je kind de woorden die het zelf niet heeft.

In een video-analyse zie je beeld voor beeld wat er op een diep niveau speelt bij je kind. De non-verbale signalen in het gezicht van je kind laten zien wat er dwars zit, hoe je kind omgaat met emoties en waar het door ontstaan is. Daarbij ontdek je ook wat jouw rol als ouder hierin is geweest. Dit kan confronterend zijn. Tegelijkertijd weet je ook waar de oplossing ligt, wat jij als ouder kunt doen om je kind zelf te helpen. Het brengt je weer terug in je kracht.

Een analyse van je kind zorgt er dus voor dat jij je machteloosheid omzet naar kracht. Je ziet en wéét wat je kind voelt. Je gaat anders kijken naar je kind en je ziet wat hij nodig heeft. Je kind voelt zich begrepen en gaat zich meer naar je uiten.

‘Het gezicht van je kind vertelt je wat er aan de hand is.’

Vanuit de methode ‘kijken in het koppie van je kind’, kan het helpend zijn om als ouder aan jezelf te gaan werken, aan wat jouw aandeel is in wat je zag bij je kind op de video.

Een Innerscore traject helpt je om diepgaander te werken aan de uitdagingen die je tegenkomt in het ouderschap.

Meteen aan de slag thuis

‘Ik heb ook zo vaak tegen mezelf en anderen gezegd: ”Kon ik maar eens in het koppie van mijn zoon kijken!” Nou, na deze methode had ik het idee dat dit gelukt was!

Ik heb een hoop nieuwe inzichten gekregen, waar ik meteen de volgende dag al mee aan de slag kon. Ik kwam met een traan binnen en ging met een lach naar buiten.'(Een moeder)

1

Weer worden zoals je bedoeld bent te zijn