Therapie voor je kind
Hier kun je nog meer lezen

zo kan jouw kind weer heerlijk kind zijn

Je bent op zoek naar therapie voor je kind of je overweegt het omdat het niet zo lekker gaat. Dan wil je alleen maar de allerbeste  therapeut voor je kind, iemand die niet alleen jullie kind begrijpt maar ook jullie als ouders. Iemand die het totale plaatje ziet.

 

Voordat ik met jullie kind aan de slag ga, ga ik eerst uitgebreid met jullie in gesprek. Waarom? Omdat jullie als ouders belangrijk zijn en de sleutel zijn naar het geluk van jullie kind. Omdat het je als ouders ook echt wel hoog zit wanneer het met je kind niet lekker gaat. Jullie verhaal en emoties mogen eerst ruimte krijgen zodat ik een goed totaalbeeld heb. We kijken ook naar jullie rol als ouders en wat jullie herkennen bij je kind van jezelf omdat daar een groot deel van de oplossing ligt en je je kind op die manier ontlast.

zo ziet de therapie eruit

Therapie pas ik altijd aan op de vraag van ouders en het kind. Het ene kind wordt blij van een gestructureerde map, het andere kind heeft echt lichaamswerk nodig omdat er veel boosheid in zit en weer een ander kind wil lekker in de fantasie zijn en verhalen maken. De verbinding die ik aanga met het kind zelf, de gesprekjes die we kunnen voeren op onbewust en diep niveau vormen een belangrijk onderdeel van wie ik ben en hoe ik werk met kinderen. Een sessie duurt anderhalf uur, je bent er als ouder bij als het nodig is. Soms kan het alleen durven zijn in de therapie een onderdeel van het proces zijn, daar wordt dan goed aandacht aan besteed en de onderliggende laag daarin wordt behandeld (niet alleen durven zijn). Uiteindelijk komt je kind altijd weer in zijn kracht.

nog iets moois

We hebben een ontzettend lieve Cocker Spaniël die, indien het kind het wil, bij de therapie aanwezig is. Zo kan een kind zeggen dat er niks aan de hand is, maar dat onze Zoë op datzelfde moment toch komt troosten. Alleen dit al maakt dat een kind zich bewust wordt van zijn of haar gevoel. Het voelt vaak ook eerder veilig en vertrouwd met zo’n lieve hond erbij. 

 

Soms wil Zoë zelf niet, daar luister ik ook altijd naar. Hiermee leert een kind meteen dat iedereen grenzen heeft en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Ik zelf ben net zo goed ‘oefenmateriaal’ voor het kind, ook in onze verbinding zal een kind dingen tegenkomen die belangrijk zijn. Ik spiegel op een bepaalde manier de buitenwereld voor een kind. 

 

Dit is jullie investering

Het eerste gesprek is gratis, we gaan eerst goed met elkaar op een rijtje zetten wat er speelt en wie wat nodig heeft. Het is namelijk vooraf lastig om te zeggen wat er nodig is of wat het jullie precies gaat kosten. Ik werk meestal met het hele gezin, wat betekent dat de ouders vaak eerst een individueel traject aangaan. 

Soms start een kind eerst en krijgen ouders in ieder geval ouderbegeleiding. Dat zijn dan maximaal 15 sessies in totaal (10 voor het kind waaronder een video opname voor de analyse en 5 voor de ouderbegeleiding inclusief de video analyse ) zodat je kind weer heerlijk zichzelf kan zijn. 

In dit traject doen we wat er nodig is, de sessies die er voor staan zijn nodig om een blijvend resultaat te bereiken. Soms is een kind snel en heeft een sessie of wat minder nodig, die dan fijn zijn voor de ouders als extra of het doel is gewoon behaald.  Een afscheidssessie is een belangrijk onderdeel van het traject.

RELATIE EN GEZINSTHERAPIE MET AANDACHT VOOR IEDER INDIVIDU ZODAT JE IN HET SAMENZIJN JE EIGEN PLEK WEER VINDT

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign