Kijken in het koppie van je kind
DOE DE oefening HIERONDER

MELD JE AAN VOOR DE gratis OEFENING


De gegevens die je verstrekt worden zorgvuldig verwerkt via de privacy wet. Zie ook mijn Privacyverklaring.

Je kind zegt 'er is niks'

Maar jij voelt echt iets anders

Je voelt dat er iets is, maar je kind zegt steeds dat er niks is en jij kunt dus niet helpen. Je kunt niet eens luisteren omdat hij niet wil praten. Of je kind is gewoon nog te klein om te zeggen wat er is. Dan denk je vast dat je niks meer kunt doen.

 

 

Je kunt gaan kijkenwant in de non-verbale signalen van je kind ligt opgeslagen wat hij voelt en hoe hij met daarmee omgaat. Eindelijk kun je in dat koppie kijken. 

 

 

Je gaat in de oefening aan de slag met een foto van je eigen kind waardoor je ontdekt wat zijn non-verbale signalen zijn. Hierdoor kun je je kind meer geven wat hij werkelijk nodig heeft en kijken naar zijn onderliggende behoeften in plaats van het gedrag dat jou zo raakt of wat je lastig vindt.

 

Doe de oefening of lees  eerst hieronder wat het je oplevert en wat Peter ervan vond.

ik zie ik zie wat jij niet zegt

Ik zie ik zie

Wat jij verstopt

En niet wilt voelen

 

Ik zie ik zie

Waar jij de woorden

Niet voor hebt

Omdat je ze niet kunt vinden

 

Ik zie ik zie

Wat jou zo dwarszit

Zonder dat jij weet wat te doen

 

Ik zie zie

Jou

Met alles wat er is

 

Ik zie zie

Wat je nodig hebt

En zal het je geven


Dit levert de oefening jou op

Een ervaring

‘Ik vond het altijd zo vervelend wanneer mijn kind zo’n raar gezicht trok. Ik snapte het ook niet zo goed en gaf vaak aan dat hij daar beter mee kon stoppen. Dat deed hij niet en soms werd ik boos. Ik was bang dat hij ermee gepest zou worden en snapte niet dat hij niet gewoon er mee stopte. Tot ik besefte door deze oefening dat het om spanning ging die hij niet kwijt kon uit zijn lijf. Ik schaamde me echt. Had ik hem daarvoor op zijn kop gegeven? We zijn gaan kijken waar de spanning vandaan kwam met Nadine en uiteindelijk bleek het toch wel nodig dat onze zoon therapie kreeg om beter om te kunnen gaan met zijn emoties en wij kregen ouderbegeleiding. Het is er een stuk leuker op geworden thuis kan ik wel zeggen en ik ben niet meer zo’n boze vader.’ Peter

Hebben jullie meer hulp nodig?

Ervaringen van anderen

Groen van Prinstererlaan 65 Waalwijk – 06-10459886 – info@nadinecarter.nl

©2021 Nadine Carter – Ontwerp en techniek door Onsite Webdesign