Geboorte analyse

Geboorte analyse   

Is jullie kind traumatisch ter wereld gekomen? Dan kan het heel helpend zijn om het huidige gedrag van jullie kind, waar zowel hijzelf maar jullie ook ongetwijfeld tegenaan lopen, te gaan begrijpen vanuit zijn eigen geboorte ervaringen.  Precies weten wat de impact is van je geboorte maakt dat er begrip en compassie kan ontstaan. Je gaat de behoeftes en verlangens onder het gedrag van je kind zien en daarnaar handelen.

 

Geboorte als blauwdruk

Je geboorte is je eerste prestatie in het leven en wanneer die traumatisch verloopt ontwikkel je al meteen op onbewust en diep niveau je eerste overlevingsstrategieën. Wanneer je dan iets meemaakt wat raakt aan de pijn tijdens de geboorte, dan zet je lichaam automatisch deze strategieën in, die veelal niet kloppend en helpend zijn in de huidige situatie. Een kind dat bijvoorbeeld gehaald is met een spoedkeizersnede zal vaak in paniek raken wanneer het niet geholpen wordt op moeilijke momenten. De paniek die het daarbij voelt is echter groot en niet in proportie met wat het kind op dat moment meemaakt. Hierdoor ontstaat er vaak onbegrip vanuit ouders waardoor hun kind niet gehoord wordt in zijn onderliggende emoties en verlangens.

 

De analyse

Wanneer je voelt dat het je kan helpen om je kind vanuit zijn geboorte te gaan begrijpen dan gaan we met elkaar in gesprek. Het liefst doe ik dat met beide ouders. Van tevoren mailen jullie me  het geboorteverhaal zodat ik de sessies ook goed kan voorbereiden. In het gesprek leg ik jullie precies uit wat jullie kind ervaren heeft. Daarnaast kijken we ook wat het gedrag van jullie kind bij jullie raakt en van waaruit jullie dus reageren. Je leert de overlevingsstrategieën van je kind kennen maar zonder naar die van jezelf te kijken kun je nog niet de juiste verandering in werking stellen.

 

Wat het je oplevert

Je gaat het gedrag van je kind begrijpen, zicht krijgen op zijn onderliggende emoties, behoeften en verlangens. Je gaat ook jezelf begrijpen, waarom je reageert op je kind zoals je vaak doet. Deze inzichten maken dat je anders naar je kind gaat kijken en van daaruit kun je al anders gaan reageren. Je komt als ouder weer meer in je kracht te staan. Je kind krijgt ook de ouder die het nodig heeft, want je zult duidelijker worden en meer betrouwbaar in je handelen.

 

Je investering

Voor de analyse betaal je € 225,- inclusief voorbereiding en korte rapportage na de analyse

Deze berichten vind je vast ook leuk

Geen reactie’s

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.