Wat jij kunt doen om je kind te helpen

Vraag hier mijn gratis e-book aan dat voor jou en je kind het verschil maakt!

 

Opvoeden is iets wat we allemaal doen, de hele dag door. De ene keer zit je in een flow en de andere keer is het een enorme uitdaging, soms een te grote.

Maar wat is opvoeden nu precies en vooral, welke manier van opvoeden past bij jou en je kind? Ben jij een bewuste ouder, op zoek naar een ander perspectief in opvoeden om jezelf te ontwikkelen? Je kind steeds beter te leren kennen en écht te begrijpen? Lees dan dit artikel en vraag mijn e-book ‘Wat jij kunt doen om je kind te helpen’ aan.

 

Dit zegt Wikipedia over opvoeden

‘Opvoeding is het proces waarin een persoon – meestal een kind – wordt gevormd naar de normen en waarden van diens opvoeder(s) en daarmee meestal naar de voornaamste normen en waarden van de samenleving waarin hij leeft.’

 

Opvoeden als bewuste of hoog gevoelige ouder

Opvoeden, gezien vanuit de bewuste of hoog gevoelige ouder zoals jij en ik, is niet in één zin uit te leggen. Opvoeden naar de heersende normen en waarden, of de normen en waarden vanuit jouw gezin van herkomst kan wringen omdat jij het anders wilt, omdat het niet (meer) bij je past.

Termen als onvoorwaardelijk en bewust opvoeden passen waarschijnlijk beter bij jou. En daarbij past het dan ook om de dingen vanuit een ander perspectief te gaan bekijken. Een perspectief dat beter past bij jouzelf en hoe jij wilt opvoeden, vanuit je hart. Innerscore biedt dit perspectief.

‘Het écht kijken naar je kind, zijn behoeftes kunnen zien en ontdekken door te begrijpen waar het gedrag van je kind vandaan komt én het kijken naar wat je kind jou aanreikt voor je eigen ontwikkeling, is een perspectief dat uitgaat van opvoeden zonder oordeel. Het is het perspectief vanuit de Innerscore methode.’

Wil je meer weten over opvoeden vanuit het Innerscore perspectief en hoe je dit kunt gaan toepassen? Lees dan hier verder op Linkedin of vraag meteen het gratis E-book aan ‘Wat jij kunt doen om je kind te helpen’.

Het artikel en E-book verrijken je met kennis zodat je, wanneer je het even niet meer weet, juist op die moeilijke momenten in verbinding kunt blijven met je kind, kunt reageren vanuit zijn behoeftes en verlangens. Het brengt compassie voor gedrag dat je eerder wat frustreerde of niet begreep.

Deze berichten vind je vast ook leuk

1 Reactie

Laat een bericht achter